ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε τρεις φάσεις η απελευθέρωση μετακινήσεων προς τα νησιά

Σε τρεις φάσεις η απελευθέρωση μετακινήσεων προς τα νησιά

H απελευθέρωση της μετακίνησης στα νησιά, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, με την αρχή να γίνεται τη Δευτέρα 11 Μαΐου για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές, ενώ αν όλα πάνε καλά η πρόσβαση στα νησιά θα είναι πλήρως ελεύθερη από την 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα, η πρώτη φάση για μετακίνηση στα νησιά ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απαιτείται να φέρουν βεβαίωση του εργοδότη προκειμένου να μετακινηθούν.

Η δεύτερη φάση προσδιορίζεται χρονικά τη Δευτέρα 18 Μαΐου, όταν θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, και πάλι με βεβαίωση του εργοδότη.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά με την πανδημία, η πρόσβαση στα νησιά θα είναι πλήρως ελεύθερη από την 1η Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, «οπότε αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση χωρίς περιορισμούς σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα».

Ακόμη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε πως η μετακίνηση εκτός νομού αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, λόγους υγείας και λόγους επαγγελματικής απασχόλησης.