Σε «άμεση δράση» και πάλι 2.000 αστυνομικοί

9 mins read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «τρέχει» τη διαδικασία επανεκκίνησης της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για επανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Μπήκε τέλος στις αποσπάσεις 1.400 αστυνομικών, που υπηρετούσαν στη φύλαξη VIP στόχων, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Θρησκευτική Υπηρεσία, το Άγιον Όρος και τη μουσική μπάντα της ΕΛ.ΑΣ. όπου… υπηρετούσαν 4 αστυνομικοί που δεν έπαιζαν όργανα.
Στόχος του αρμόδιου υπουργού, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης και στην Ασφάλεια Αττικής, είναι ο αριθμός αυτών των αστυνομικών να ανέλθουν σε 2.000, οι οποίοι θα ενισχύσουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας και ΜΑΤ.
Ήδη χθες περίπου 115 αστυνομικοί, που είχαν πάρει φύλλα πορείας, παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, και θα κατανεμηθούν σε «ερημωμένες» Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας και Τμήματα Ασφαλείας, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν επιπλέον 400, στους οποίους έχουν διακοπεί οι αποσπάσεις τους.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης, καθώς χθες βγήκαν επιπλέον 80 αστυνομικοί στους δρόμους ενισχύοντας την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ αναμένεται η ενίσχυση με επιπλέον 500 αστυνομικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης ξεκίνησε με 2.100 αστυνομικούς, κατέληξε στους 1.000 και πριν 10 ημέρες οι διαθέσιμοι ήταν 700-800 αστυνομικοί.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα