ΑρχικήΕπικαιρότηταSiemens: Πρόταση ενοχής για 11 κατηγορούμενους

Siemens: Πρόταση ενοχής για 11 κατηγορούμενους

Το πρώτο μέρος της αγόρευσής της για τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens, ολοκληρώνει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας, Ελένη Σκεπαρνιά.

«Κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υφίσταται, να κηρυχθεί ένοχος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για δωροδοκία κατ’εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» είπε η Εισαγγελέας της έδρας τοποθετούμενη για τον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος – όπως είναι γνωστό – δεν  κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η εισαγγελική λειτουργός ολοκλήρωσε την αγόρευσή της για 16 από τους 58 κατηγορούμενους στην μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων για την επίμαχη σύμβαση, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997.

Με την εισήγηση της επί της ενοχής, η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε από τους δικαστές να κηρύξουν ενόχους, πλην του άλλοτε επικεφαλής της θυγατρικής Siemens και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα, όπως τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα και τον Πρόδρομο Μαυρίδη αλλά και άλλοτε κορυφαία στελέχη της μητρικήςSiemens.

Συγκεκριμένα, η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε ενοχή για συνολικά 11 κατηγορούμενους και αθώωση για άλλους πέντε, ενώ την Τετάρτη θα συνεχίσει την εισήγηση της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί  να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στην πρώτη ομάδα κατηγορουμένων η Εισαγγελέας ενέταξε και τα έξι παρένθετα πρόσωπα που φέρονται να διέθεσαν τις εταιρίες τους προς εξυπηρέτηση του  Μ. Χριστοφοράκου ώστε να διακινεί μεγάλα χρηματικά ποσά για δωροδοκίες. Από αυτούς η Εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για δύο επιχειρηματίες και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των υπολοίπων τεσσάρων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ