Σίφουνας Σάκκαρη! Για πρώτη φορά στα προημιτελικά του US Open

8 mins read

Η Mαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open νικώντας με ανατροπή 2-1 σετ, 6-7 (2-7), 7-6 (8-6) και 6-3 την Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου, νούμερο 7 στον κόσμο.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και διήρκεσε 3 ώρες και 31 λεπτά φτάνοντας στην ολοκλήρωσή του στις 2:15 το ξημέρωμα (τοπική ώρα)!

Η 26χρονη αθλήτρια (No 18 στην παγκόσμια κατάταξη), που είχε και τη στήριξη αρκετών Ελλήνων στις κερκίδες, συνεχίζει την εντυπωσιακή της παρουσία μέσα στο 2021, καθώς στο Ρολάν Γκαρός είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα μεθαύριο απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία, Νο 4 στον κόσμο), η οποία «καθάρισε» με 2-0 σετ, 7-5 και 6-4, την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία, Νο 15).

Το πρώτο σετ άρχισε άσχημα για τη Σάκκαρη, που βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 4-1 στα γκέιμ, αλλά κατάφερε να πάει σε τάι μπρέικ για να χάσει εκεί με 7-2 σε 63 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ, αλλά η Αντρεέσκου ισοφάρισε άμεσα, αλλά αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ η Σάκκαρη έφτασε γρήγορα στο 6-3 και παρότι ισοφαρίστηκε, με δύο σερί πόντους πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν σώμα με σώμα, όταν όμως η Αντρεέσκου επηρεασμένη σε έναν βαθμό από ενοχλήσεις στον προσαγωγό είδε τη Σάκκαρη να της κάνει μπρέικ και να φτάνει στο 5-3. Η Καναδή πάλεψε σκληρά, αλλά η Σάκκαρη άντεξε και πήρε το τρίτο σετ και τον αγώνα με 6-4.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα