Σιγά τα αίματα. Μαντάμ.

18 mins read

«Και κάτι άλλο η δεύτερη φορά αριστερά που έρχεται… και την τρέμετε… αλλά έρχεται και το ξέρετε …. θα είναι αλλιώς». Αυτή είναι η κατακλείδα της ανάρτησης της αδελφής του τέως Πρωθυπουργού κυρίας Ζανέτ Τσίπρα, με την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί την τιμή και την ακεραιότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για το σπίτι στο Σούνιο.

Εκτός του ότι δεν τα καταφέρνει να τον υπερασπιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία (μάλλον εκθέτει το ίδιο της το κόμμα με την αναφορά στο Πόθεν έσχες), αναδεικνύει το γεγονός ότι ο εκδικητικός λόγος του Πολάκη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, μια αστοχία αλλά η κυρίαρχη τάση εντός του κόμματος. Ή τουλάχιστον εντός της «ηγετικής ομάδας»…

Δεν μπορώ βεβαίως με ασφάλεια να προβλέψω αν η δεύτερη φορά έρχεται ή όχι. Οι δημοσκόποι πάντως που μετρούν τις τάσεις του εκλογικού σώματος δεν συμφωνούν με την αδελφή Τσίπρα. Ωστόσο η πρόβλεψη καθ’ αυτή δεν έχει και τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ο απειλητικός λόγος της. Με δεδομένο ότι ο κος Πολάκης βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα (μην ξεχνάτε τις καλοκαιρινές εξορμήσεις των δύο ανδρών στο Ροδάκινο της Κρήτης), ένα ακόμη πρόσωπο από τον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού υιοθετεί τις απειλές του αψύ Σφακιανού.

«Η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ … Το μάθημα το πήραμε !!!» ήταν το μήνυμα του Πολάκη προς τον Γιάννη Στουρνάρα στις αρχές του έτους. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, την ανάρτηση του, συνόδευε και φωτογραφία του Κεντρικού Τραπεζίτη. Τώρα, την ίδια εκφορά λόγου υιοθετεί και η Ζανέτ Τσίπρα. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το τι πιστεύει η «ηγετική ομάδα».

Πώς αλλιώς δηλαδή; Ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί οι καταγγελίες διαφόρων για «συναλλαγές», για «δουλειές» ή για το «μαγαζί». Ακόμη δεν έχει διερευνηθεί η στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, όπως για παράδειγμα καταδεικνύει η περιβόητη επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο.

Τι έχουν σκοπό να κάνουν δηλαδή αν υπάρξει δεύτερη φορά; Διώξεις με βάση τα πολιτικά και ιδεολογικά φρονήματα; Εξορίες των αντιπάλων τους; Φάλαγγα; Βασανιστήρια; Ας μας πουν ξεκάθαρα για να κάνουμε τα κουμάντα μας.

Η αδελφή Τσίπρα, αντί να βοηθήσει τον τέως Πρωθυπουργό, μάλλον τον εκθέτει. Απευθύνεται ενδεχομένως στους φανατικούς αλλά ο λόγος της απωθεί τους κεντρώους πολίτες που στήριξαν μαζικά τον αδελφό της κατά την περίοδο 2014-2016. Αποκαλύπτει το σχέδιο και τις μύχιες σκέψεις μιας ομάδας εκδικητικών στελεχών που ωστόσο απολαμβάνουν της αμέριστης στήριξης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο η κυρία Ζανέτ, όσο και ο Πολάκης αλλά και οι υπόλοιποι που απεργάζονται σχέδια εκδίκησης ξεχνούν ένα και βασικό στοιχείο. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και ο λαός απεχθάνεται τους εκβιαστές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα