ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυλλήψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στον Πειραιά

Συλλήψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στον Πειραιά

Ένας 19χρονος αλλοδαπός και ένας 28χρονος Έλληνας συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος (394 Π.Κ.).
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε ο 19χρονος να έχει προμηθευτεί αμφιβόλου γνησιότητας ιατρικό πιστοποιητικό RAPID TEST, με σκοπό να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό τα Χανιά.
Ακολούθησε έλεγχος στο πρακτορείο, από το οποίο ο 19χρονος προμηθεύτηκε το εισιτήριό του και το ιατρικό πιστοποιητικό, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος υπάλληλος σε αυτό, ενώ στην συνέχεια κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πρακτορείου (δύο πύργοι Η/Υ, ένας εξωτερικό σκληρός δίσκος και ένα καταγραφικό μηχάνημα βιντεοπιτήρησης) καθώς και το ποσό των χιλίων εξακοσίων εξήντα ευρώ (1.660,00 ευρώ).
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν το εισιτήριο και το πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό.