ΑρχικήΕπικαιρότηταΣιθωνία: Ένας μυστικός παράδεισος που μετατράπηκε σε καταυλισμός- Όποιος θέλει στήνει και...

Σιθωνία: Ένας μυστικός παράδεισος που μετατράπηκε σε καταυλισμός- Όποιος θέλει στήνει και μια σκηνή

Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Τριστινίκα και στην παραλία Αρετές. Πριν την Τορώνη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Ονομάζεται Κρυφός Παράδεισος και όσοι τη γνωρίζουν από παλιά ήταν όντως κάποτε όνομα και πράγμα. Απομακρυσμένη, ερημική, ιδανική για ήσυχα μπάνια σε ένα υπέροχο φυσικό, κατάφυτο περιβάλλον. Εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια έχει αποκτήσει όμως εντελώς παράνομα όχι απλά πρόσκαιρους κατασκηνωτές, σε ένα τόπο που έτσι και αλλιώς απαγορεύεται η κατασκήνωση, ειδικά δίπλα στο δάσος, αλλά και μια σειρά από σταθερές και μόνιμες καλυβοκατασκευές, παράνομες εννοείται, που αποτελούν τα θερινά καταλύματα διαφόρων freeloaders φυσιολατρών.

Οι οποίοι προφανώς και δεν διανοούνται να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα δεκάδες κάμπινγκ της Σιθωνίας και επιλέγουν να μετατρέψουν έναν παράδεισο σε υπαίθριο καταυλισμό. Μάλιστα, όσο περνούν τα χρόνια, τα καταλύματα αυτά αποκτούν ακόμη μονιμότερες κατασκευές, όπως ξύλινα πατώματα, σκεπάσματα από ελαιόπανα 2-3 στρωμάτων  ενώ πλέον έχουν αποκτήσει και φωτοβολταϊκά πάνελ, έτσι ώστε να είναι αυτόνομοι και σε ενέργεια.

Έχουν εγκαταστήσει γκαζιέρες για να μαγειρεύουν πλάι στα πεύκα, διαθέτουν φουσκωτό για να μεταφέρουν νερό και προμήθειες διά θαλάσσης από την Τορώνη και το Πόρτο κουφό και χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται την ολιγωρία έως αδιαφορία των αρχών που έχουν δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής για να επιβάλλουν το νόμο, αφού το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται και οι παραβάτες συλλαμβάνονται και παραπέμπονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον έχουν φτιάξει μικρές πλατφόρμες μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να βάζουν τις κατσαρόλες και τα βρώμικα πιάτα τους τα οποία και πλένουν μέσα στο νερό εκεί μέσα στη θάλασσα όπου κολυμπούν αυτοί και τα παιδιά τους με απορρυπαντικά πιάτων αφήνοντας υπολείμματα σε μια υπέροχη θάλασσα τα οποία απολαμβάνει καθώς η θάλασσα τα ξεβράζει και όποιος φουκαράς έχει το εξοχικό σπίτι του εκεί κοντά.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι όποιος θέλει να στήσει την δική του, προσωρινή σκηνή στη συγκεκριμένη παραλία δεν τον αφήνουν, υπάρχει ένας νόμος μαφίας που απαγορεύει την κατασκήνωση νέων προσώπων, όπως επίσης κοιτούν με μισό μάτι όποιον κατεβαίνει να κάνει το μπάνιο του και να βάλει την πετσέτα του κάπου ανάμεσα στην σκηνές, αν και όπου βρει. Η καταπάτηση έχει πάρει πλέον το χαρακτήρα ιδιοκτησίας της ακτής. Το φαινόμενο αυτό κοντεύει να κλείσει 20 χρόνια και μέσα σ’ αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες και την αστυνομία και στο λιμενικό και στο Δήμο Σιθωνίας και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να έρθει έστω να δει τι γίνεται με μια επιτόπια αυτοψία.

Επίσης, υπάρχει υπαίθριο αποχωρητήριο για κάθε χρήσης. Ο δημοφιλής Κρυφός Παράδεισος έχει μετατραπεί από χρόνια σε ιδιωτική μικρή κόλαση για τους γύρω. Στο βίντεο που ακολουθεί η παραλία εκτός σεζόν, όταν αρχίζουν να στήνονται οι καλύβες. Σε σελίδες που αφορούν το ”ελεύθερο” κάμπινγκ η παραλία προτείνεται ως ιδανική και για γυμνιστές και δίνονται οδηγίες πρόσβασης από Θεσσαλονίκη.

 

 


ΠΗΓΗ: parallaximag.gr