ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκληρή καταστολή σε διαδηλωτή στη Λευκάδα για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα

Σκληρή καταστολή σε διαδηλωτή στη Λευκάδα για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα

Πανηγυρισμοί και εγκαίνια εν μέσω άγριας καταστολή σε διαδηλωτή για να μην πλησιάσει τον κατά τα άλλα λαοφιλή πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτής απομακρύνθηκε με χρήση βίας από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού καθώς ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τις προγραμματισμένες εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις που δημοσιεύει το mypreveza.gr, τα μέλη της είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο και αναφέρουν ότι στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μια ώρα. Μετά ο καθηγητής συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο μαγαζί.

Όταν κατάλαβαν από την ασφάλεια του πρωθυπουργού ότι πλησίασε και πάλι του ζήτησαν να φύγει και εκείνος αρνήθηκε. Τότε άρχισαν να τον σπρώχνουν και βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε στο έδαφος. Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τη πλατεία και τον έσυραν για αρκετά μέτρα. Ο διαδηλωτής υποστήριξε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.