ΑρχικήΕπικαιρότηταSold out η Θεσσαλονίκη για τις γιορτές- Μια πόλη μαγική με έναν...

Sold out η Θεσσαλονίκη για τις γιορτές- Μια πόλη μαγική με έναν απίστευτο στολισμό (photos)

Στους γιορτινούς ρυθμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται κι επίσημα πια η πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα, στολίστηκε την Πέμπτη και η Νεάπολη με ένα παραμυθένιο σκηνικό με το σπιτάκι του Αι Βασίλη και τα ξωτικά του.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης: “Τα Χριστούγεννα έχουν το νόημα που θα τους δώσουμε. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι η γιορτή της αγάπης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της φροντίδας στο συνάνθρωπο”.

Σειρά στα ανάμματα των δέντρων παίρνουν την ερχόμενη εβδομάδα τα Πεύκα και ο Άγιος Παύλος. Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου φωταγωγείται το δέντρο των Πεύκων στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο.

Τα καταλύματα στη Θεσσαλονίκη για την περίοδο των εορτών είναι Sold out.

 

 

 

Με μουσικές από όλο τον κόσμο και με  χριστουγεννιάτικες νότες θα γίνει απόψε η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, στην Αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Στο πόντιουμ της ορχήστρας θα βρεθεί ο πολυβραβευμένος μαέστρος Miguel Angel Navarro για ένα μοναδικό ταξίδι από την κουλτούρα της Ισπανίας και το ιδιαίτερο ύφος του pasodoble, στις ατμοσφαιρικές ιαπωνικές μελωδίες, τα αγαπημένα βαλς του Shostakovich και το ρυθμό ενός πανέξυπνου αμερικάνικου μουσικού θέματος όπου αρχηγός της ορχήστρας γίνεται μια «γραφομηχανή».

Το κλίμα αλλάζει στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και οι μελωδίες από όλο τον κόσμο αποκτούν μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη διάθεση.