Σουρεαλισμός στην Πάτρα- Οι φαρμακοποιοί που δεν ήθελαν τα self test, στρέφονται νομικά για να μην τα δίνουν τα σούπερ μάρκετ!

7 mins read

Αντιδρώντας στη διάθεση των self test από το σούπερ μάρκετ της περιοχής, ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πατρών, κατά παντός υπευθύνου.

«Εμείς αποφασίσαμε να διαθέτουμε  τα τεστ και μάλιστα είχαμε κοινοποιήσει αυτή την απόφασή μας. Δεν κατανοούμε λοιπόν με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν στους πολίτες τα self test».

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς τονίζει πως θέτουν και ζήτημα μη σωστής εξασφάλισης της φύλαξης, αποθήκευσης, διακίνησης και χορήγησης των τεστ.

Την ίδια στιγμή με επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αιτούνται «να παρέμβει στο ΣτΕ ως καθ’ ύλην αρμόδιος της συμφωνίας με το Κράτος για τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία μας αλλά και ως Β’βάθμιο όργανο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας όσον αφορά στην τήρηση των προϋποθέσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής των self-test». 

Facebook Comments