Σοβαρά ερωτηματικά για την υπόθεση του 14χρονου- Νέα στοιχεία

12 mins read

Μία διαφορετική εκδοχή για την περίπτωση του 14χρονου μαθητή που κρατείται εδώ και 4 μέρες δίνουν στο Daily Post καλά ενημερωμένες πηγές με πρόσβαση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτές ο μαθητής γυμνασίου του Χαλανδρίου που θα περάσει σήμερα αυτόφωρο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη μετά τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο γιατί 2 αστυνομικοί έχουν ενυπογράφως αναφέρει ότι τον είδαν σε δυο σημεία να πετάει μολότοφ και πέτρες.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου όπου φοιτά ο μαθητής, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για για απαράδεκτη σύλληψη ενός μαθητή που δεν έκανε τίποτα μεμπτό απλά «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή». 

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ανήλικος γιος της μίλησε στο MEGA η μητέρα του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι.

Όπως τόνισε, το παιδί κατηγορείται για συμμετοχή σε διαδήλωση 100 ατόμων, όπου σημειώθηκαν βανδαλισμοί, εμπρησμός και ρίψη μολότοφ.

«Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, εκεί που βρέθηκε» ανέφερε η μητέρα του παιδιού, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του.

«Πλέον, λόγω Covid, δεν υπάρχει δυνατότητα σε καμία μάνα να δει το παιδί της» πρόσθεσε. Οι πηγές που μίλησαν στο Daily Post ωστόσο επιμένουν ότι η μητέρα έχει συναντήσει τον γιο της και μάλιστα τρεις φορές.

Ο νεαρός μαθητής συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου. Στις 16 Οκτωβρίου η εισαγγελέας ανηλίκων τον παρέπεμψε στην πρώτη ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία διέταξε την κράτησή του.

Η περίπτωση του 14χρονου έχει πυροδοτήσει κύμα συμπαράστασης τόσο από την κοινότητα του σχολείου όπου φοιτά το παιδί αλλά και στα social media, με τους χρήστες στο Twitter να σχολιάζουν αρνητικά τη σύλληψη και την πολυήμερη κράτηση του μαθητή με τα hashtag #ΓΑΔΑ και #release_Grigoriou_now.

Ο 14χρονος μαθητής βρισκόταν ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα