ΑρχικήΕπικαιρότηταΣοβαρός κίνδυνος για μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα Hyundai και Kia - Γιατί πρέπει...

Σοβαρός κίνδυνος για μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα Hyundai και Kia – Γιατί πρέπει να παρκάρουν μακριά από κτίρια

Οι εταιρείες Hyundai και Kia προτρέπουν σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες μοντέλων τους στις Η.Π.Α. να σταθμεύουν εκτός γκαράζ και μακριά από κτίρια και άλλα αυτοκίνητα, λόγω πιθανής αστοχίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του ABS, μιας και μπορεί να βραχυκυκλώσει και πιθανώς να προκαλέσει φωτιά στον χώρο του κινητήρα. Η Hyundai εξέδωσε ανάκληση για τα Santa Fe τους 2016-2018, τα Santa Fe Sport του 2017-2018, τα Santa Fe XL του 2019 και τα Tucson του 2014-2015. Η Kia ανακαλεί το σεντάν K900 του 2016-2018 και το SUV Sportage του 2014-2016. Συνολικά, η Hyundai ανακαλεί 357.830 οχήματα ενώ η Kia 126.747.

Οι επίσημοι επισκευαστές θα επιθεωρήσουν την μονάδα ελέγχου του ABS όλων των οχημάτων και σε περίπτωση αστοχίας, θα την αντικαταστήσουν με μία καινούρια. Επιπλέον, θα αντικαταστήσουν και μια ασφάλεια που ελέγχει το ρεύμα που φτάνει στην μονάδα ελέγχου, χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στον National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), η Kia είπε ότι γνωρίζει τρία οχήματα που έχουν πάρει φωτιά. Οι δύο εταιρείες είπαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να συντρέχει κάποιο θέμα ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να σταθμεύουν μακριά από κτίρια ή κλειστούς χώρους στάθμευσης, όπως επίσης και μακριά από άλλα αυτοκίνητα.

Πηγή: reuters.com