ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτα δίχτυα της αστυνομίας στέλεχος της ΑΑΔΕ - Ήταν σε κύκλωμα που...

Στα δίχτυα της αστυνομίας στέλεχος της ΑΑΔΕ – Ήταν σε κύκλωμα που διακινούσε ποτά «μπόμπες»

Στέλεχος της ΑΑΔΕ που ήταν σε κύκλωμα που διακινούσε ποτά-μπόμπες, συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων και το στέλεχος της ΑΑΔΕ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΑΔΕ φέρεται να ήταν υπεύθυνο για την έκδοση πλαστών εγγράφων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να συνοδεύουν τα λαθραία ποτά στις εξαγωγές στο εξωτερικό, κάνοντάς τα να φαίνονται νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έκαναν εισαγωγή τα ποτά από το εξωτερικό στη χώρα μας. για να τα εξάγουν στη συνέχεια στην Αλβανία. Όμως τα κρατούσαν στην Ελλάδα. Έτσι, το φορτίο με τα ποτά δεν πήγαινε ποτέ στην Αλβανία, όπου είχαν δημιουργήσει εικονικές εταιρείες, οπότε γλίτωναν και τον ΦΠΑ και τους δασμούς ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.