ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας ο Κουφοντίνας

Στα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας ο Κουφοντίνας

Για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας καθώς παρουσίασε νέες επιπλοκές στην υγεία του από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπως και προ πέντε ημερών. Αυτή είναι η τρίτη φορά που χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο φυλακισμένος αρνείται ουσιαστικά ιατρική βοήθεια, καθώς φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας έως ότου γίνει αποδεκτό το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δηλώνει αναρμόδια να απαντήσει για το αν θα γίνει η επαναμεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο νέος νόμος ορίζει για όσους στερήθηκαν βιαίως τη δυνατότητα ύστερα από πολλά χρόνια σε κελί να συνεχίσουν την έκτιση της ποινής τους σε αγροτικές φυλακές.
Θυμίζουμε πως ο κρατούμενος βρισκόταν από τις 19 Γενάρη πλήρως απομονωμένος σε χώρο που κατ’ επίφαση ονομάζεται χώρος νοσηλείας και υπό το βλέμμα κάμερας τοποθετημένης στον χώρο, στις φυλακές Δομοκού.