Στα «κάγκελα» οι οδηγοί ταξί για τον ένα επιβάτη ανά κούρσα: «Κακόγουστο αστείο»

14 mins read

Την αντίθεσή του στη διατήρηση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου, εξέφρασε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

 

Το Συνδικάτο κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο. Στην οργίλη ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει πλάκα».

Σε έντονο ύφος επισημαίνει: «Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη;

Αυτός ο “φωστήρας” γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΑΤΑ ανέφερε και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και η οποία περιλαμβάνει:

  • Αρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών
  • Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό
  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες
  • Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών
  • Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές
  • Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Facebook Comments