ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτα μαχαίρια ο ΠΑΟΚ με τον Αυγενάκη μετά την απόφαση - βόμβα...

Στα μαχαίρια ο ΠΑΟΚ με τον Αυγενάκη μετά την απόφαση – βόμβα της ΕΕΑ

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το πρωτάθλημα της Super League, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομάδας του ΠΑΟΚ, ενώ πήρε θέση για το θέμα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.

Με την εισήγηση ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου του Βορρά για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο, ενώ διαβιβάζει την απόφαση της στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής.

Παράλληλα στους δύο συλλόγους επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

O κ. Αυγενάκης , με ανάρτηση του στο Twitter, σχολίασε πως «δεν μπορεί να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Ολόκληρη η ανάρτησή του υφυπουργού Αθλητισμού

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Με την σειρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΕΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο.

Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!».