ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτα top picks της Citigroup ο ΟΤΕ

Στα top picks της Citigroup ο ΟΤΕ

Στα top picks της συνεχίζει να διατηρεί την μετοχή του ΟΤΕ η Citigroup, σύμφωνα με την νέα έκθεσή της για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ευρωπαϊκό κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με το MarketNews.gr, όπως σημειώνει και η Citi, η ανθεκτικότητα και οι αποτιμήσεις θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι περισσότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ΕΕ μπορεί να αποδειχθούν αξιοπρεπή plays σε περιόδους ύφεσης, αλλά αυτό δεν αντιμετωπίζει τα βασικά ζητήματα του κλάδου: τις διαρθρωτικές πιέσεις και έλλειψη ανάπτυξης. Η κρίση του COVID-19 ίσως και να σημαίνει ότι οι πολίτες εκτιμούν περισσότερο την συνδεσιμότητα, ωστόσο αυτή αυξάνεται εδώ και χρόνια και τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου στην Ευρώπη υποαπέδιδαν τόσο έναντι του συνόλου της αγοράς όσο και έναντι των εταιρειών του κλάδου στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδικότερα, η ελληνική εισηγμένη διατηρεί τον καλύτερο ισολογισμό στον κλάδο σε ολόκληρη την ήπειρο και έτσι δίνει σύσταση buy για την μετοχή του με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ, βλέποντας έτσι περιθώρια ανόδου της τάξης του 67% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για τον ΟΤΕ αναφέρει ότι είναι ξεκάθαρα μία από τις εταιρείες του ευρωπαϊκού κλάδου που έχουν επηρεαστεί το περισσότερο από την πανδημία του COVID-19 λόγω της περιαγωγής καθώς και των υπηρεσίων prepaid και της τηλεόρασης. Ωστόσο, όπως τονίζει, έχει τον καλύτερο ισολογισμό στον κλάδο με ιστορικό ανθεκτικότητας σε περιόδους ύφεσης, ενώ παράλληλα προσφέρει γενναία μερίσματα, εφαρμόζει πρόγραμμα επαναγορών και έχει εξαιρετικές αποτιμήσεις.

Η Citi αναμένει βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων του ΟΤΕ χάρη στο υψηλότερο ARPU από ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και τον μικρότερο ανταγωνισμό στις σταθερές συνδέσεις, καθώς οι εγχώριοι “παίκτες” είναι οικονομικά περιορισμένοι. Η κινητή τηλεφωνία είναι ένας πιο κυκλικός τομεάς, αλλά μπορεί να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα επίπεδα διαφημιστικής δραστηριότητας καθώς και από την βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών αργότερα στο έτος, ιδίως λόγω του χαμηλού σημείου εκκίνησης της χρήσης δεδομένων. Ο αρνητικός αντίκτυπος από το ρυθμιστικό περιβάλλον θα περιοριστεί, όπως εκτιμά η Citi, χάρη και στο ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ίνες / VDSL.