Στέφανος Μάνος: «Να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί πεθαίνουν τόσο πολλοί στην Ελλάδα από κορωνοϊό»

12 mins read

Ο Στέφανος Μάνος επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή τον μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους.

Ο Στέφανος Μάνος στο άρθρο του παρουσιάζει και πίνακα από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 με τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Και θέτει ένα ερώτημα που βάζει σε δεινή θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο».

Ο Στέφανος Μάνος στο άρθρο του διαμαρτύρεται ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν του απαντούν και περιφρονούν τις απορίες του ως πολίτη και ψηφοφόρο.

Παράλληλα επιφυλάσσει σκληρή αιχμή για το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα, που λέει ότι γίνεται δύσκολα ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς:

«Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ένα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ».

Facebook Comments