ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της Φώφης Γεννηματά - Στις 14.00 το...

Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της Φώφης Γεννηματά – Στις 14.00 το ύστατο χαίρε

Στη μητρόπολη Αθηνών έφτασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου η σορός της Φώφης Γεννηματά. Το φέρετρό της ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

 

Σήμερα, οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στη σπουδαία πολιτικό καθώς η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 10 το πρωί εως τις 14.00 το μεσημέρι, όποτε και θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός. Ως γνωστόν η οικογένειά της έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ από την οικογένειά της, κατά πάσα πιθανότητα, ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Από τη Μητρόπολη η σορός της Φώφης Γεννηματά θα οδεύσει προς την τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όπως προαναφέρθηκε, η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Θα ενταφιαστεί στο μνήμα που έχει ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς

Το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ