Στη Θεσσαλονίκη επιστρατεύτηκε drone για να αδειάσει η παραλία (video)

13 mins read

Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί τον δρόμο της Κίνας και της Ισπανίας, με drones να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη νέα παραλία και να μεταδίδουν ηχητικό μήνυμα με το οποίο καλεί τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του.

Σημειώνεται ότι τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει του κρίσιμου Σαββατοκύριακου που έρχεται, για το οποίο η Πολιτεία συνιστά να μείνουν όλοι στο σπίτι και να επιδείξουν την κοινωνική τους ευθύνη στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Το ηχητικό μήνυμα απευθύνεται στους πολίτες και αναφέρει: «Φερόμαστε υπεύθυνα-τηρούμε τα προληπτικά μέτρα- περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες- μένουμε σπίτι».

Το drone αλλά και το ηχητικό μήνυμα τράβηξαν ήδη την προσοχή των περαστικών που βρίσκονται στην παραλία.

Μετά την εξασφάλιση της σχετικής άδειας για την πραγματοποίηση της πτήσης του drone, αυτό ξεκίνησε την πορεία του από τον Λευκό Πύργο και κατευθύνθηκε στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μέχρι το λιμάνι από τη μία πλευρά και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, από την άλλη.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι πτήσεις θα συνεχιστούν και όλο το Σαββατοκύριακο σε ώρες αιχμής στην περιοχή της παραλίας αλλά και της Πλατείας Αριστοτέλους. Την περαιτέρω χρήση του θα αποφασίσει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης που έχει συστήσει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στη σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση των πτήσεων με drone, ανταποκρίθηκε η εταιρεία «Οικοανάπτυξη» που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καταπολέμησης των κουνουπιών και διέθεσε το αεροσκάφος. H εταιρεία το χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτων, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που υλοποιεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο drone άλλωστε, χάρη στη θερμική κάμερα που διαθέτει, μπορεί να εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία και να μεταδίδει μηνύματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ώστε να παρέχει οδηγίες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα