ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτις 15.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα - Από αύριο...

Στις 15.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα – Από αύριο σε ισχύ

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν σύμφωνα με πληροφορίες σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στη μια το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων. Στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και την απαγόρευση μουσικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, αλλά δεν αποκλείεται η γίνει η έκπληξη και να κλείνουν νωρίτερα. Αυτό, θα το αποφασίσουν οι ειδικοί ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο στις 6 το πρωί

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.

Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απογορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.

Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Ρεβεγιόν στην εστίαση μέχρι τις 2 τη νύχτα

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τις ειδικές συνθήκες της συγκεκριμένης ημέρες οι ειδικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν μια μικρή παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, μέχρι τις 2 τη νύχτα.