ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτις 19.30 ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το lockdown

Στις 19.30 ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το lockdown

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Κι αυτό καθώς ολικό lockdown εισηγείται στην Αττική η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία ξεκίνησε στις 15:00 και βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια εισήγηση, σύμφωνα με δηλωσή που είχε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, έχει ήδη ψηφιστεί το ολικό lockdown στην Αττική με κλειστά σχολεία και κλειστό λιανεμπόριο. Εκκρεμεί επίσημη ανακοίνωση για το από πότε θα αρχίσει να ισχύει.
Πιθανότατα η ισχύς των νέων μέτρων θα ξεκινά στις 6:00 την Πέμπτη ενώ δεν είναι απίθανο να μην δούμε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το SKAI.gr, οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις: Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της επιτροπής, δίνοντας ενώ τα μέτρα θα εξειδικεύσει μάλλον αύριο η κυβέρνηση, πιθανότατα μέσω του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
Νωρίτερα, μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε στο μέγαρο Μαξίμου η έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ τόνισε ότι «η επιτροπή θα εξετάσει τη λήψη μέτρων στην Αττική». Και πρόσθεσε ότι «μετά τη συνεδρίαση και τις εισηγήσεις των ειδικών θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».