ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο αρχείο η υπόθεση Στάσση για το εξοχικό στην Τζια - Δικαιολογείται...

Στο αρχείο η υπόθεση Στάσση για το εξοχικό στην Τζια – Δικαιολογείται απόλυτα η επένδυση από παλιότερα εισοδήματα

Στο αρχείο τέθηκε από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος η υπόθεση ελέγχου του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση.

Η έρευνα, που διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα, ξεκίνησε μετά τις πρωτοσέλιδες καταγγελίες από την εφημερίδα «Δημοκρατία» για ανέγερση «φαραωνικού» εξοχικού 749 τετραγωνικών μέτρων πάνω από το Λιμάνι της Κέας!

Οι αρχές προχώρησαν άμεσα σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων καθώς και των δηλώσεων πόθεν έσχες που είχε υποβάλλει τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Στάσσης.

 

dimokratia

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τη δημοσίευση του εν λόγω θέματος, ο κ. Στάσσης προέβη άμεσα στις σχετικές διευκρινήσεις, όσον αφορά το κόστος αγοράς οικοπέδου και την έκδοση οικοδομικών αδειών, αλλά και την δικαιολόγηση των κεφαλαίων που απαιτούνταν.

Μετά τους σχετικούς ελέγχους της αρμόδιας αρχής προσδιορίστηκαν τα έσοδα του Γιώργου Στάσση από παλαιότερα εισοδήματα –  κυρίως από την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του εκτός Ελλάδος –  και αποδείχθηκε ότι η επένδυση στην Τζια δικαιολογείται απολύτως, καθώς τα δηλωμένα εισοδήματά του ήταν πολλαπλάσια (άνω των 1,8 εκατ. ευρώ) σε σχέση με την δαπάνη που έχει πραγματοποιηθεί για το ακίνητο στην Τζια.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση μπήκε οριστικά στο Αρχείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την παραίτηση Στάσση

Άραγε θα σχολιάσει την απόφαση των Αρχών η αξιωματική αντιπολίτευση που προ μηνός  έκανε λόγο για «πλιάτσικο τωνν golden boys», με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο;

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να ζητήσει παραίτηση Στάσση, χωρίς να αναμένει την απόφαση των ελεγκτικών αρχών, που βρήκαν ότι τα εισοδήματα του είναι πολλαπλάσια από την επένδυση στο νησί.

Η ανακοίνωση του κόμματος είχε ως εξής:

«Την ώρα που οι πολίτες παθαίνουν εγκεφαλικά από λογαριασμούς της ΔΕΗ διπλάσιους και τριπλάσιους από τους μισθούς τους, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη που την ιδιωτικοποίησε, κ. Στάσσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, φτιάχνει πολυτελή έπαυλη 759τ.μ. στη Τζια» είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας».

«Εντελώς συμπτωματικά ο κ. Στάσσης, πριν καν ξεκινήσει να παίρνει τα 360.000 ευρώ το χρόνο, ξεκίνησε την υπερπολυτελή κατοικία με πισίνες αμέσως μετά τον διορισμό του στη ΔΕΗ», σημειώνει επιπλέον η Κουμουνδούρου και προσθέσει ότι «τα golden boys του κ. Μητσοτάκη έχουν πάει το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο».

«Τσάμπα ζητάμε εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι θα μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να φάνε και τα πόμολα. Αφού ο κ. Στάσσης παραιτηθεί, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις», κατέληγε ο ΣΥΡΙΖΑ.