ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο «Κόκκινο» από σήμερα Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη- Προσεχώς νέα μέτρα

Στο «Κόκκινο» από σήμερα Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη- Προσεχώς νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα 3 ακόμη περιοχές, η Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη, οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά την προχθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας για το παραπάνω, υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν σε ανάλογη περίπτωση, αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Την ίδια στιγμή παράταση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται για τις περιοχές της  Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας αλλά και Αργολίδας που έχουν τεθεί σε κατάσταση μίνι lockdown.

Αντίθετα, η Ευρυτανία βγήκε από το κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης: