ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα.

Μάλιστα, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Κόκκινες είναι και οι περισσότερες περιοχές της νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η νότια Ιταλία, ενώ η Κύπρος είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Επίσης, όλη η Γερμανία είναι πλέον σε πορτοκαλί χρώμα, εκτός από το Βερολίνο και τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία που είναι με κόκκινο χρώμα.

Oσον αφορά στον δείκτη θετικότητας και σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC, η χώρα μας βρίσκεται στο «κίτρινο», δηλαδή κινείται μεταξύ 1% και 3,9%, ενώ Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ανέβηκαν στο +4%.

Σχετικά με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται, η Ελλάδα παραμένει στο «βαθύ πράσινο», δηλαδή πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο χάρτης του ECDC ενημερώνεται εβδομαδιαίως. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θεσπίζει έναν χρωματικό κώδικα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το ποσοστό θετικότητας ανά χώρα.