Στο ίδιο πλοίο ως πλήρωμα οι 24 από τους 35 εμπλεκόμενους στις «αμαρτωλές» ΜΚΟ

8 mins read

Δικογραφία για βαριά αδικήματα εις βάρος 35 μελών τεσσάρων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο σχημάτισε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Μυτιλήνης.
Πρόκειται κυρίως για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Αυστρίας, στους οποίους η Αστυνομία αποδίδει κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο, ακόμα και κατασκοπεία. Εις βάρος τους, πάντως, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, καθώς η υπόθεση παραμένει στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. 
Τουλάχιστον οι δύο από τις 4 ΜΚΟ σχετίζονται μεταξύ τους, καθώς έχουν έδρα στην ίδια διεύθυνση, στο Βερολίνο. Φέρονται σε πέντε περιπτώσεις να διευκόλυναν τη διακίνηση μεταναστών και σε άλλες 27 να αποπειράθηκαν να διευκολύνουν τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λειτουργία της πλατφόρμας υποστηρίζεται επιχειρησιακά από το πλοίο «Mare Liberum», που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Λέσβο. Μάλιστα, οι 24 από τους 35 εμπλεκομένους στην υπόθεση συμμετείχαν ως πλήρωμα του σκάφους στο διάστημα που διήρκεσε η έρευνα, δηλαδή από τον Ιούνιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων υπό έρευνα ΜΚΟ. Στις 5 Σεπτεμβρίου, Λιμενικό και Αστυνομία πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο σκάφος που διαχειρίζεται η ΜΚΟ Sea Watch.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα