Στο Sparta Inn μετανάστες εν μέσω αποδοκιμασιών – Αντιδρά και ο γαλάζιος δήμαρχος

9 mins read

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασαν στο ξενοδοχείο Spart Inn τα λεωφορεία που μετάφεραν 200 περίπου μετανάστες που θα διαμείνουν εκεί. 

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι και 40 πολίτες που αποδοκίμασαν τους μετανάστες, με φωνές και χαρακτηρισμούς εναντίον τους.

Υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αρκετοί εκ των αφιχθέντων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ωστόσο, υπήρχαν πολίτες που αποδοκίμασαν την άφιξη των μεταναστών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάτοικοι της Σπάρτης που βρέθηκαν στο σημείο έκαναν λόγο για «μουσουλμάνους», «τάφο του Λεωνίδα» κλπ ενώ ένας άνδρας απειλεί κάποιο άτομο από την πλευρά των προσφύγων, λέγοντας: «φιλαράκι, δέκα κομάντος θα έχεις για να φύγεις απ’ τη Σπάρτη».

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Δημήτρης Καπονικολός δήλωσε: «Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας. Είχαν πει ότι θα είναι 150 άτομα, μας έχουν φέρει 250. Δεν είναι κανένας Σύριος, το ευτύχημα είναι ότι έχουν φέρει μόνο οικογένειες. Είχαμε εχθές τον Άγιο Νίκωνα, γιορτάσαμε την πόλη μας και σήμερα θα γιορτάσουμε την άφιξή τους; Δεν το βλέπω σωστό».

Ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός της ΝΔ δήλωσε: «Τέτοιες εγκαταστάσεις, έστω και προσωρινές, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και τριβές στις τοπικές κοινωνίες και διαταράσσουν βάναυσα τη ζωή των κατοίκων και τις κοινωνικές ισορροπίες (…) τα άτομα που έχουν έρθει στη χώρα διαφέρουν κατά πολύ από εμάς σε ήθη, συμπεριφορές, έθιμα, αντιλήψεις, θρησκεία κλπ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα