ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον Ευαγγελισμό σε κλίνη covid ο Εφραίμ- Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Στον Ευαγγελισμό σε κλίνη covid ο Εφραίμ- Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, Εφραίμ, ο οποίος περίπου προ δεκαημέρου  βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής σε απλή κλινική covid στον «Ευαγγελισμό».

Ο Εφραίμ μεταφέρθηκε χθες στην Αθήνα με έκτακτη αεροδιακομιδή και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, ενώ η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς, θεωρείται «σχετικά καλή». 

Σημειώνεται πως η Διοίκηση  του Αγίου Όρους ζήτησε την επείγουσα μεταφορά του  με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα, ώστε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, λόγω επιδείνωσης στην κατάσταση της υγείας του, ενώ ο Εφραίμ δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid.   

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ έχει υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά).

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά  Μονή Βατοπεδίου, «την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής». «Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά για προληπτικούς λόγους οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση»  τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία λέει ότι   «από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος».