ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτους βασιλικούς τάφους στο Τατόι έφτασαν οι φλόγες: Aυτοψία Μητσοτάκη - Μενδώνη

Στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι έφτασαν οι φλόγες: Aυτοψία Μητσοτάκη – Μενδώνη

Στο Τατόι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της φωτιάς που απειλεί τα πρώην βασιλικά κτήματα, αλλά και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί στην Ηλεία, συνοδευόμενος από τον Μ. Χρυσοχοΐδη και την Λ. Μενδώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την φωτιά που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη προς τη Βαρυμπόμπη και το μέτωπο της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε από το πρωί.

Στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι έφτασαν οι φλόγες

Μάλιστα, κόκκινος συναγερμός σήμανε στο Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται γύρω από το βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Η φωτιά έκαψε ένα μέρος της δασικής περιοχής που περιβάλλει τους βασιλικούς τάφους ενώ δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερα κοντέινερς γίνεται. Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης κάποια συσκευασμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο χώρο από την Πολιτική Προστάσία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.