Στρατηγός Φλώρος: «Rapid test για τους πολίτες σε 130 σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων»

17 mins read

Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη διαδικασία του Testing, έδωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Από την αρχή της πανδημίας το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια υπουργεία, έθεσε στη διάθεση τους εξειδικευμένο προσωπικό, υλικά και χώρους», είπε αρχικά ο Στρατηγός Φλώρος και συμπλήρωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλουν στην επιτήρηση και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του testing μέσω των 130 σταθμών που έχουν ήδη δημιουργηθεί για τη διενέργεια rapid test».

«Οι παραπάνω σταθμοί έχουν αναπτυχθεί σε 73 πόλεις, από 97 μονάδες και των τριών κλάδων, μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν καλύψει και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας. Έχουν ήδη στελεχωθεί από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη διαθέσει εξοπλισμό, τα kit των rapid test, tablets και τα υλικά για την προστασία όσων διεξάγουν τα τεστ», εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε πως από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στους συγκεκριμένους σταθμούς για τη διενέργεια των τεστ. «Η προσέλευση θα γίνεται με ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας που θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση καταγραφής θετικού δείγματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στρατηγός Φλώρος επεσήμανε πως η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια του περιορισμού της διασποράς θα συνεχιστεί, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο στο δυναμικό τους όσο και στο σύνολο των πολιτών, έτσι ώστε να ανακουφιστεί το κοινωνικό σύνολο από την κρίση.

Μάλιστα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέλυσε και τα επτά σημαντικότερα σημεία της δράσης των ενόπλων δυνάμεων ως τώρα στο «μέτωπο» της πανδημίας. Αναλυτικά:

  1. Διάθεση 35 κλινών και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά νοσοκομεία
  2. Διάθεση κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ
  3. Διάθεση 2 κλινών στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  4. Διάθεση 28 κλινών στο ΑΧΕΠΑ
  5. Ανάπτυξη και λειτουργία της κινητής μονάδας υγείας στο προαύλιο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
  6. Υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά ασθενών με non- Covid σοβαρές παθήσεις
  7. Διάθεση 232 υγειονομικών στελεχών στην Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και τα εργαστήρια αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Καστοριά, Ξάνθη, Εχίνο και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κλείνοντας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε πως «θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα κάνουν καμία έκπτωση στην εκτέλεση της αποστολής τους, συμμετέχοντας στο κοινό εθνικό μέτωπο για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας».

Facebook Comments