ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: «Αποστολή εξετελέσθη, ούτε μια σπιθαμή γης λιγότερη και ούτε...

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: «Αποστολή εξετελέσθη, ούτε μια σπιθαμή γης λιγότερη και ούτε ένας κόκκος άμμου χαμένος»

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η τελετή παράδοσης-παραλαβής για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη να παίρνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην ομιλία του στην οποία δήλωσε συγκινημένος καθώς αποχωρεί μετά από 43 χρόνια στο στράτευμα, ο κ. Φλώρος ανέφερε:

«Μπορώ να αναφέρω με υπερηφάνεια και τιμή ότι αποστολή εξετελέσθη. Ούτε μια σπιθαμή γης λιγότερη, ούτε ένας κόκκος άμμου χαμένος κι αυτό χάρη σε όλους εσάς. Σας ευγνωμονώ. Συνεχίστε να κάνετε την Ελλάδα ισχυρή και σεβαστή από όλους και να θυμάστε πάντα τα λόγια του εθνικού ποιητή “κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις μέσα σου κάθε είδος μεγαλείου”».

 

 

Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας με τους οποίους συνεργάστηκε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι επί της θητείας του «ξαφνιάσαμε συμμάχους και εταίρους αλλά κυρίως αντιπάλους κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «δεν ήταν μόνο το 2020 δύσκολο αλλά μέχρι και πριν από μερικούς μήνες τα πράγματα ήταν δύσκολα με στιγμές έντασης».

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, επισήμανε την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να μετεξελιχθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε σύγχρονη ή υβριδική απειλή.

 

 

Όπως είπε «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά λαμβάνοντας υπόψην τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας».

Φρόντισε, δε, να στείλει το μήνυμα ότι «σε μια περιοχή που η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μια διολίσθηση σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

«Διαβεβαιώ ότι θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου και θα αφιερώσω όλη μου την ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσω το ουκ άνευ ιδανικό της εθνικής ασφάλειας το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυόνται και θα ευγγόταν ως το διηνεκές» είπε ακόμα ο κ. Χούπης.

 

Δείτε φωτογραφίες