«Συμβάντα Κορωνοϊού» του Παύλου Αλεξιάδη

9 mins read

Το βιβλίο «Συμβάντα Κορωνοϊού» αποτελείται από ένα μωσαϊκό από μικρές αυτοτελείς ιστορίες και σκέψεις που περιγράφουν την ζωή σε ένα νοσοκομείο αναφοράς καθώς και στην κοινωνία μέσα στους μήνες της Καραντίνας (Μάρτιος – Ιούνιος 2020).

Στο βιβλίο που έγραψε ο ειδικευόμενος ιατρός Παύλος Ι. Αλεξιάδης τα κείμενα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και σύντομα, μερικές φορές μάλιστα πολύ σύντομα. Το ύφος είναι κοφτό, δίχως φιοριτούρες, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες ιστορικές, μουσικές και λογοτεχνικές αναφορές. Μερικά κείμενα έχουν επιστημονικό χαρακτήρα, αλλά πολύ εκλαϊκευμένο. Το αναγνωστικό ενδιαφέρον μένει αδιάπτωτο, γιατί –ενώ μιλάμε για την αληθινή ζωή- όλοι/ες όσοι/ες διαβάζουμε θέλουμε να δούμε «τι θα γίνει παρακάτω», χοντρικά από την αρχή της άνοιξης μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Όλοι αυτοί οι παράγοντες- βιωματικότητα, σχολιασμός, συντομία, επιστημονική εκλαΐκευση, εξέλιξη της «μάχης»- καθιστούν το μικρό αυτό βιβλίο ευσύνοπτο και ευκολοδιάβαστο.

Σε μια εποχή που η συνωμοσιολογία έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο του COVID-19 το βιβλίο του Παύλου Ι. Αλεξιάδη μέσα από τις πραγματικές ιστορίες που αφηγείται   δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους/ες ισχυρίζονται ότι «όλα είναι φτιαχτά», ότι «δεν υπάρχει ιός» ή ότι «είναι μια απλή γρίπη».

Το «Συμβάντα Κορωνοϊού» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδώσεις «Α-Ω» και η εισαγωγή είναι του Δημήτρη Φύσσα.

Facebook Comments