Συνελήφθησαν ανήλικοι με μολότοφ στο Θησείο

7 mins read

Η αστυνομία προχώρησε, χθες το βράδυ, στη σύλληψη πέντε ανηλίκων, οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη, στην περιοχή του Θησείου.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν, αργά το βράδυ, σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η Κρατική Ασφάλεια διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μόνο δύο εκ των ανηλίκων γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους. Συναντήθηκαν χθες και οι πέντε για πρώτη φορά κατόπιν ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος.

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι» αντιεξουσιαστές να προβαίνουν στην στρατολόγηση  «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών, που δεν έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα το νόμο, προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να «διασκορπίζουν» τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ, ώστε να γίνονται επιθέσεις, χωρίς να υπάρχουν «γιάφκες» στο στόχαστρο των Αρχών.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα