ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύψας για συνωστισμό και ουρές: «Μην διακινδυνεύσουμε να γίνουμε Νότια Κορέα»

Σύψας για συνωστισμό και ουρές: «Μην διακινδυνεύσουμε να γίνουμε Νότια Κορέα»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας,  η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

Και πρόσθεσε «Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός… Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν», εφιστώντας την προσοχή για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας.

Και συμπλήρωσε «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα».

Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

Κατέληξε, λέγοντας «Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες… Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα».