Σύψας: «Κρατάμε την ανάσα μας – Φόβος για απότομη αύξηση στα κρούσματα»

11 mins read

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο έκρηξης των κρουσμάτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ειδικά για την Αττική.
Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο OPEN TV, είπε πως το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα γίνει σταδιακά, αλλά απότομα. Μάλιστα, ο κ. Σύψας σημείωσε πως ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. 
«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας.
Ερωτηθείς γιατί ελήφθη η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, εφόσον υπάρχουν φόβοι για έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα.
Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής ανάφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Σε αυτό το σημείο τόνισε πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.
Τέλος, σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Νίκος Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί», ενώ αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα