Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση έξω από το Εφετείο (φωτό)

9 mins read

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και απεργούν, αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως αυτή προωθείται από το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στις σχολές αλλά και για συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το εφετείο.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές – μαθητές ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές για την ώρα είναι  η  Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα, ενώ κλειστές είναι και οι Σταδίου, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 2000 εκπαιδευτικοί κατευθύνονται στη Βουλή ενώ στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι περίπου 800 φοιτητές – μαθητές.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που επίσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30. Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν καταφύγει στο Εφετείο για ακύρωση της απόφασης, γι αυτό και η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το Εφετείο στις 11:30.

Παρακολουθήστε εδώ:

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα