ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic Train- «Οι σιδηροδρομικοί είχαν προειδοποιήσει» λέει το...

Συγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic Train- «Οι σιδηροδρομικοί είχαν προειδοποιήσει» λέει το ΠΑΜΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το απόγευμα στις 18.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train.

Συνδικάτα, συλλογικότητες και το ΠΑΜΕ καλούν στις κινητοποιήσεις σε όλη χώρα και στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41), στις 18:00.

Ζητούν «να απαντηθεί η  προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών και η νέα, απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγάλων σε ΜΜΕ που πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Έφτασαν στο σημείο πριν από λίγο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους παράνομη».

Δηλώνουν ότι «η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Σταθμάρχη και τις εταιρείες ΟΣΕ και Ηellenic Train. «Η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια και βαραίνει τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια, αντί να ασχοληθούν με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, ασχολούνταν με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, με μόνη λογική το κέρδος και όχι το κοινό συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα». Οι συνάδελφοι Σιδηροδρομικοί είχαν προειδοποιήσει, αναφέρει το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της χώρας, συνδυαζόμενες και με άλλες δράσεις, όπως καλέσματα για αιμοδοσία.