Συγκλονιστικές εικόνες από τη λίμνη Κάρλα: Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962

7 mins read

Σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα που παρουσίασε το meteo, η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31/8, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Συγκλονιστικές είναι οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Κάρλα, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

Ειδικότερα, στο παρακάτω βίντεο (animation) παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία.

Όπως μεταφέρει το ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6/9 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9, ενώ το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16.09.2023 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31/8 και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Facebook Comments