Συγκλονιστικός Γιάννης! Μυθική εμφάνιση με 50 πόντους και οι Μπακς στην κορυφή

22 mins read

Πενήντα χρόνια μετά το τελευταίο τους πρωτάθλημα οι Μιλγουόκι Μπακς είναι και πάλι πρωταθλητές του NBA με απόλυτο ηγέτη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Σε έναν συγκλονιστικό 6ο τελικό ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τα «ελάφια» επικράτησαν των Φοίνιξ Σανς με 105 – 98 μέσα στο κατάμεστο Fiserv Forum και σήκωσαν το πολυπόθητο τρόπαιο Λάρι Ο’ Μπράιαν.

 

Ο «Greek Freak» πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση με 50 πόντους, 14 ριμπάουντ 5 τάπες 2 ασίστ! Όπως ήταν φυσικό, αναδείχθηκε MVP των τελικών του NBA.

Είναι η απόλυτη δικαίωση για τον Έλληνα σούπερσταρ που τι περασμένο καλοκαίρι έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες των μεγαλύτερων αγορών του NBA, παρέμεινε στο Μιλγουόκι και έφτασε στην κορυφή.

Πώς κύλησε το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά, με τους Μπακς να «ξεκολλούν» επιθετικά από τους 7 συνεχόμενους πόντους του Μίντλετον. Οι Σανς συνέχισαν νευρικά, τα «Ελάφια» ήταν πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και με τον Αντετοκούνμπο σε καλή μέρα από νωρίς (10π., 6 ριμπ., 4/4 βολές) πήγαν στο +13 (29-16), από νωρίς.

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε σταδιακά. Χόλιντεϊ και Μίντλετον ήταν άστοχοι κι αφού ο Πέιν κράτησε τους Σανς κοντά, στη συνέχεια ανέλαβε ο Πολ, ο οποίος βρήκε ρυθμό (13π.) κι έβαλε την ομάδα του μπροστά (42-47), την ώρα που για τους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, αλλά έδειχνε μόνος του.

Η τρίτη περίοδος, ήταν Γιάννης εναντίον Σανς! Ο Giannis ήταν… οδοστρωτήρας, έχοντας 20 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν λύσεις μέχρι κι από τον Καμίνσκι (!) για να μην αφήσουν τους Μπακς να ξεφύγουν (77-75).

Στην τέταρτη περίοδο, το ντέρμπι ήταν τεράστιο ως το τέλος. Ο Γιάννης συνέχιζε να οδηγεί, αλλά στο τέλος, χρειάστηκε το μεγάλο σουτ του Μίντλετον, για το 102-96, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Μπακς και τους έδωσε τον τίτλο, μετά από 50 χρόνια…

Ο Γιάννης έτρεξε να αγκαλιάσει τη μητέρα του 

 

Το μήνυμα προς τους Έλληνες 

Δεν γυρίσω πίσω στην Ελλάδα αν δεν περιμένουν εμένα και την οικογένεια μου 100 χιλιάδες άνθρωποι στο αεροδρόμιο” είπε με χιούμορ ο «Greek Freak», ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη χώρα το Σάββατο.

Το tweet Μητσοτάκη

Οταν το Μιλγουόκι κέρδισε το πρωτάθλημα ο πρωθυπουργός το πανηγύρισε κάνοντας και μια ανάρτηση στο Twitter για τα συγχαρητήρια στον Έλληνα αθλητή.

Ήταν μια φωτογραφία από την… τηλεόραση όπου ο πρωθυπουργός έβλεπε το ματς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει ανοίξει τα χέρια του, πανυγυρίζοντας για το πρωτάθλημα που κατέκτησε .

«Απίστευτος Γιάννης! Οι Έλληνες, παντού, πανηγυρίζουν» έγραψε (στα αγγλικά ο πρωθυπουργός, συνοδεύοντας το tweet με το hashtag #yannismvp, μια ελληνική σημαία και ένα emoji δύναμης!

Το δικό του μήνυμα για τον σπουδαίο Γιάννη Αντετοκούμπο έστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στην οποία έγραψε:

“Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου.
Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές.
Παιδιά μεταναστών, που έζησαν την αδικία και τον ρατσισμό.
Παιδιά δύο γονιών που τα μεγάλωσαν με αρχές, αξίες, ιδανικά.
Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο,
είναι τιμή μας που είστε Έλληνες.”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα