ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυγκλονίζει η Τζένη Μπότση: «Με έβαλε να χορέψω προς τον τοίχο και...

Συγκλονίζει η Τζένη Μπότση: «Με έβαλε να χορέψω προς τον τοίχο και όταν γύρισα, εκείνος…»

Βουρκωμένη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη η γνωστή ηθοποιός, Τζένη Μπότση, η οποία προ ημερών γνωστοποίησε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά στο παρελθόν από το συνάδελφό της Κώστα Σπυρόπουλο.
«Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα. Ήμουν σε μεγάλη ένταση και την Παρασκευή που έφυγαν τα μηνύματα και από τη δικηγόρο και από εμάς στη συνέχεια. Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες -με τη μία δεν γνωριζόμασταν μας έφερε ένας άλλος συνάδελφος επαφή- και αυτή τη στιγμή είμαστε 14», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπότση.
«14 γυναίκες έχουν καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο με ακριβώς (τον ίδιο τρόπο). Αρχικά επικοινώνησαν μαζί μου στα social media και μετά μιλήσαμε στο τηλέφωνο. (…) Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλάζει λίγο η περιγραφή, δεν ήταν πάντα στο ίδιο μέρος. Ξεκινάμε από το 1993 και φτάνουμε στο 2005, αυτές οι 14 είναι μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο», εξήγησε.
«Ήταν το 1994, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου. Τότε θέλω να σας θυμίσω δεν υπήρχαν κινητά. Επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει για κάποιο έργο. Μου είπε το έργο, ήταν ο Εραστής του Πίντερ, ένα έργο για δύο άτομα και με ήθελε για το ρόλο της γυναίκας. Μόλις είχα τελειώσει τη σχολή, ένας λαμπερός πρωταγωνιστής η χαρά μου ήταν μεγάλη. Πήγα στο πρώτο ραντεβού το οποίο έγινε σε κεντρικό θέατρο. Μου είπε ότι επειδή γίνονται δουλειές για το σκηνικό πρέπει να πάμε στο γραφείο του. Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. 
Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και θα μου υπαγορεύει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή άρχισε να γίνεται… με βωμολοχία αυτά που έπρεπε να του πω. Του είπα ότι δε μπορώ να τα πω. Ήταν χυδαία. Μου είπε ότι το καταλαβαίνει, αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου. Μου είπε να φύγω, να το ξανασκεφτώ και ίσως να πάω μια επόμενη φορά. Όντως έφυγα, το σκέφτηκα πολύ, είπα ότι πρέπει να το παλέψω, είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα και ξαναπήγα στο ίδιο μέρος.
Μου ζητήθηκε να φοράω και φούστα, που δε φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα μετά από λίγο πολύ κοντά, την ανάσα του. Γύρισα να τον κοιτάξω και είδα ότι αυτοϊκανοποιούταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα και έκλαιγα και νομίζω ότι κι αυτό σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών», περιέγραψε βουρκωμένη η γνωστή ηθοποιός.
«Ήταν κλειδωμένη η πόρτα. Οπότε ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα και δεν το είπα σε κανέναν. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρω γιατί δεν το είπα, ξέρω ότι δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου γιατί δεν θα με ξανά αφήνανε να ασχοληθώ με το θέατρο. Δεν μπορούσα να το πω στους φίλους μου, δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν, Μόνο στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι λίγες μέρες μετά μου είπε “ξέρεις κάτι, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να κάνει μία οντισιόν” και γύρισα και την κοίταξα και της είπα μην πας», τόνισε.
«Αυτή η κοπέλα πριν από λίγες μέρες μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε “σε ευχαριστώ που με προστάτεψες”», συμπλήρωσε.
Στο γιατί τώρα απάντησε: «Ήθελα πολύ να το κάνω, πολλά χρόνια, γιατί είχα καταλάβει ότι δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα. Ότι υπήρχαν κι άλλες, πολλές. Είχα βρεθεί σε μάζωξη ηθοποιών και έχω ακούσει την ίδια ιστορία από μια κοπέλα που δεν την ήξερα. Κατάλαβα ότι αυτό γίνεται συνέχεια και ότι πρέπει να μαζευτούμε να το πούμε. Δεν είχα το θάρρος. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από μένα, που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Είμαστε όλες πολύ ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν τις ξέρω. Συγκινούμαστε, κλαίμε… Τώρα δεν φοβόμαστε, θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ, φτάνει κάθε μορφή βίας. Για όλα αυτά θα μιλήσω με τη δικηγόρο μου (…) μόνο το γεγονός ότι είμαστε 14 είναι συγκλονιστικό, μιλάμε ακριβώς για το ίδιο πράγμα ,δεν είναι ότι κάποια σε κάποια άλλα ιστορία είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα».
«Όχι δεν το θυμήθηκα τώρα δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Σοφία Μπεκατώρου. Πραγματικά, αν ήξερε το καλό που έχει κάνει… μας άνοιξε ένα δρόμο», σημείωσε.