Συγκλονίζει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του: «Είχα συνηθίσει να με βοηθούν στο διάβασμα»

9 mins read

«Πάντα με ενδιέφερε η Ιατρική ως αντικείμενο και ήταν ένα παραπάνω κίνητρο κίνητρο αυτό που συνέβη με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα μπορώ να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», είπε ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό.

 

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει οι γονείς μου να με βοηθάνε στο διάβασμά μου. Ξαφνικά έπρεπε να συνηθίσω μόνος μου με τη βοήθεια των αδερφών μου, της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Ήταν σίγουρα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θεώρησα ότι αφού δεν έχω άλλη επιλογή έπρεπε να το κάνω», σημείωσε και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε το ψυχολογικό βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω» είπε ο Δημήτρης Καρακώστας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Σχετικά με την ειδικότητα που θα επιλέξει είπε πως δεν έχει αποφασίσει αλλά «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Ακόμη, ρωτήθηκε για τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό και απάντησε: «με συνεχάρη για την επιτυχία μου και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω και μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και το τι κατάφερα».

Όσο για τα σχέδιά του για το καλοκαίρι είπε πως «θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα».

«Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν φαίνεται πολύ άσχημο, αν προσπαθήσεις αρκετά και χρησιμοποιήσεις όλη τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και ίσως να μην το ξέρεις, ακόμα και δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμά του αριστούχου των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα