ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμπληρώνεται το παζλ του ομαδικού βιασμού της 24χρονης- Έρχονται συλλήψεις

Συμπληρώνεται το παζλ του ομαδικού βιασμού της 24χρονης- Έρχονται συλλήψεις

Συγκλονισμένη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού μιας 24χρονης κοπέλας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Η καταγγελία που έκανε η 24χρονη για βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ήταν η αρχή ενός κουβαριού που σιγά-σιγά ξετυλίγεται, αν και υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα.

Παρέμβαση Πλιώτα για την καταγγελία

Η κοπέλα αναγνώρισε και δεύτερο άτομο, ενώ μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκαλώντας τις αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, παρενέβη ζητώντας αρμοδίως, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η κοπέλα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν σχετικά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη, και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκτίμησε πως πιθανότατα θα γίνουν συλλήψεις για την υπόθεση.

«Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος» δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά και πρόσθεσε:

«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της».

 

«Θα γίνουν συλλήψεις»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη «η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία».

Όπως είπε, μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της.

«Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις» κατέληξε.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Η 24χρονη προσπαθεί να ανασύρει από τη μνήμη της στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε και άλλο πρόσωπο. Στον 27χρονο, ο οποίος αρνήθηκε τη πράξη του βιασμού αλλά παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με τη νεαρή γυναίκα με τη συναίνεση της, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση.

 

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Η 24χρονη έδωσε δείγμα ούρων, προκειμένου να ερευνηθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση Coca Cola 3E

Η Coca Cola 3Ε πήρε θέση σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Coca Cola 3E ξεκαθάρισε πως ονόματα προσώπων που φέρονται εμπλεκόμενα με την υπόθεση δεν έχουν ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία.

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Tακης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση επισημαίνοντας ότι θα διαλευκανθεί πλήρως και ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό.