ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυναγερμός για τον Covid: Στα ύψη τα κρούσματα - Συνεδριάζει η Επιτροπή...

Συναγερμός για τον Covid: Στα ύψη τα κρούσματα – Συνεδριάζει η Επιτροπή του ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνάρτηση με τις ιώσεις και την γρίπη.

Ο COVID-19 καταγράφει αύξηση της τάξης του 45%, με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν στις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις εφαρμογής του μέτρου καθολικής χρήσης μάσκας σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ως μέτρο προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 128 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 61 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 9259 rapid test και ανευρέθηκαν 1625 θετικά (17.55%). Από τις 1625 περιπτώσεις, οι 831 αφορούν άνδρες και οι 794 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 57,03 έτη.

«Υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα, κάθε οικογένεια έχει και κάποιον που νοσεί από κορονοϊό και ο οποίος τον μεταδίδει στους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού. Επομένως, αυτές τις μέρες που θα βγούμε και θα διασκεδάσουμε, αν κάποιος  δεν αισθάνεται καλά, πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του, ακόμα και αν το τεστ βγαίνει αρνητικό, γιατί αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαμηλό ιικό φορτίο», σχολίασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη στον «Αθήνα 9.84».

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμη, όμως, χρειάζεται προσοχή από όλους μας και ιδίως από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ