ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία και θα συμμετάσχει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, παρουσία και της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Πως θα λειτουργήσουν οι ναοί

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των ναών ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την πιστή τήρηση των μέτρων, κάτι το οποίο επεσήμανε και στην σημερινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και τη στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Το υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρέδωσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.