ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ: «Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ δέχτηκε να διακοπεί ο σέρβερ για...

Συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ: «Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ δέχτηκε να διακοπεί ο σέρβερ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις»

«Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ δέχτηκε να διακοπεί ο σέρβερ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις». Αυτό ανέφερε το το πρωί της Τετάρτης το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς, ο οποίος βρισκόταν στην κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών το πρωί της Δευτέρας.

Όπως είπε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής «υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια».

Εάν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί, σημείωσε, «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Για την αναστολή καθηκόντων του υπαλλήλου που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ, ο κ. Βαϊνάς είπε για έναν εργαζόμενο 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ ενώ υποστήριξε ότι του επιβλήθηκε ποινή «ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη».

Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: Ψέματα, δεν διαπραγματεύτηκα

Λίγο μετά, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Ευσταθόπουλος χαρακτήρισε ψευδείς του ισχυρισμούς του κ. Βαϊνά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση.

«Μόνο ως αστείο μπορεί να το πάρει κανείς. Προφανώς είναι ψέματα. Εγώ δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν, ούτε και διαπραγματεύτηκα. Με πήρε ο προϊστάμενος του διαδικτύου του είπα να μεταφέρει ότι όλο αυτό είναι δολιοφθορά και σοβαρή παράνομη ενέργεια».

«Δεν ξέρω ποια είναι τα κίνητρα που λένε τέτοια πράγματα. Πιθανότατα επειδή είμαι ο συντονιστής της όλης προσπάθειας να κάνουμε τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και μέχρι τώρα πάνε πολύ καλά, γίνονται κανονικά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διακοπή του σέρβερ πραγματοποιείται ΕΔΕ από τις πρυτανικές αρχές.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ