ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι - Ποια σενάρια εξετάζονται

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι – Ποια σενάρια εξετάζονται

Το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων και όλα τα πιθανά σενάρια θα πέσουν στο τραπέζι των λοιμοξιολόγων οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

Το χρονοδιάγραμμα για μία σειρά θεμάτων όπως το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων αναμένεται να συζητηθεί από τους ειδικούς.

Η μουσική στην εστίαση είναι ένα θέμα στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή είναι η άρση της απαγόρευσης ακόμη και από το Σάββατο. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την επιτάχυνση της επαναφοράς της μουσικής φαίνεται να παίζουν τα κορωνοπάρτι που, όπως διαπιστώνεται, διοργανώνονται σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Επιπλέον, πολύ πιθανό ενδεχόμενο είναι η παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα ή ακόμα και κατάργηση της. Βέβαια η πλήρης κατάργηση αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου, επομένως το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει κατά μία ώρα πιο ελαστικό.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες οδηγίες για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων, με τους ειδικούς να εξετάζουν την αύξηση των καλεσμένων από 100 στους 200.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.