ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, για διασπορά fake news

Συνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, για διασπορά fake news

Τη σύλληψη του γνωστού αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, διέταξε, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο εισαγγελέας πρωτοδικών.

Αρχικά ο δικηγόρος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος (εξαιτίας και της επαγγελματικής του ιδιότητας).

Μόλις αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στο σπίτι του όπου έκανε… live στο Facebook για να ενημερώσει τους ακολούθους του για τα όσα έγιναν τη νύχτα της Τετάρτης. Όπως είπε έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για «παράβαση καθήκοντος» και ζήτησε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή, κατ’ εξακολούθηση».

Τη σύλληψή του την επιβεβαίωσαν και οι άμεσοι συνεργάτες οι οποίοι με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλώντας πως θα κάνουν και αυτοί μήνυση στον εισαγγελέα και ζητούν την άμεση σύλληψή του, χαρακτηρίζοντάς τον επίορκο.

Στις αναρτήσεις του συχνά αναφέρεται στα νοσοκομεία ως «κολαστήρια» και στη νοσηλεία των ασθενών ως «παράνομη παρακράτηση» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή.

«Όταν η εικόνα του ασθενούς είναι πράγματι τέτοια που να επιτρέπει το εξιτήριο, τότε εκεί παρεμβαίνω όπως έχω κάνει πάρα πολλές φορές και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παρακρατούντο παράνομα επέστρεψαν στο σπίτι τους ζουν και βασιλεύουν», γράφει.