ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: «Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγνώμη για τότε- Δεν αποκλείεται νέο Μάτι»

15 mins read

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στο Μάτι, όπου στοίχησε τη ζωή 103 ανθρώπων.

«Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι ζωές 103 συνανθρώπων μας. Μια τραγωδία που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία αναφέρουν πως από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής «Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής οι οποίες σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες.  Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπάρξει συνεννόηση για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή του ρίχνει τα βέλη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας «Η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο». 

Ερχόμενοι στο σήμερα επισημαίνουν τις προβλέψεις του ΜΕΤΕΟ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία προειδοποιούν για νέο «Μάτι» στο μέλλον «Σήμερα η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο “Μάτι” στο εγγύς μέλλον καθώς όπως αναφέρει η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής. Ειδικότερα για την φονική πυρκαγιά  στο Μάτι,  η προσομοίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός,  με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πυροθύελλας. Δηλαδή πυρκαγιά που είναι αδύνατον να ελεγχθεί».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη και να αναλάβει δράσεις για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής «Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη  να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών.  

Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν,  των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας».

Facebook Comments