ΑρχικήΕπικαιρότηταΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Είδαν "γάντι" και ετοιμάζονται για... μονομαχία!

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Είδαν “γάντι” και ετοιμάζονται για… μονομαχία!

Επισήμως, στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν πρόωρες εκλογές, σχετικά με την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ανεπίσημα, όμως, άλλο είναι που τους καίει. Είτε οι εκλογές γίνουν την Άνοιξη, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, είτε στο τέλος της τετραετίας. Το “γάντι” που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης “είναι προφανές ότι η ιστορία Αποστολάκη άνοιξε προσωπικούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο αρχηγών”. “Δεν αποκλείω ο πρωθυπουργός όντως να κάνει τις εκλογές στη συνταγματική τους ημερομηνία ώστε να χρεώσει τον αντίπαλό του με μία δεύτερη πλήρη ήττα και με μία τρίτη στις επαναληπτικές” μας λέει ο συνομιλητής μας. “Θέλει να ξεμπερδέψει με τον Τσίπρα” είναι μία χαρακτηριστική αποστροφή του. “Να τον θέσει σε πορεία αμφισβήτησης της ηγεσίας του”!
 
Η εκτίμηση αυτή υπάρχει σε αρκετά στελέχη, που βλέπουν πλέον τις σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να εξελίσσονται σε μονομαχία. “Και οι δύο στις εκλογές θα παίξουν το πολιτικό τους μέλλον. Ένας από τους δύο θα μπει σε μεγάλες μπελάδες την επόμενη μέρα” επισημαίνει στο dailypost.gr έμπειρος πολιτικός αναλυτής, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που πήρε το δαχτυλίδι από τον Αλέκο Αλαβάνο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείει και αυτός με τη σειρά του πράγματι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το ίδιο σκεπτικό που μας εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο πράγμα να χάνει κανείς σε πρόωρες εκλογές και άλλο όταν κρίνεται μια πλήρης κυβερνητική θητεία. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί κανείς να μιλήσει και για τακτική και όχι στρατηγική ήττα. Στην δεύτερη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. “Χάνεις και φεύγεις” μας επισημαίνει. 
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα το σηκώσει το “γάντι” που του πέταξε ο πρωθυπουργός. Και θα το κάνει στη δική του παρουσία στη ΔΕΘ. Και στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν και θα δώσει έμφαση στην προοδευτική διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να κάνει ακόμη πιο συγκεκριμένο το άνοιγμά του προς το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο σε βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με τη μάχη ηγεσία να προσδιορίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο.