ΣΥΡΙΖΑ: Νομίζουν ότι είναι κυβέρνηση και κάνουν… ανασχηματισμό!

17 mins read

Τις τελευταίες ημέρες ο διχασμός που έχει αναπτυχθεί στην… ψυχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στην Κουμουνδούρου συμπεριφέρονται λες και είναι κυβέρνηση και κάνουν… ανασχηματισμό. Με περισσή ευκολία στελέχη και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδουν πληροφορίες για υπουργούς που παραιτούνται, άλλους που διώχνει ο πρωθυπουργούς και ορισμένους που είναι υπό προθεσμία. Προφανώς μέχρι να έρθει στην εξουσία ξανά ο Αλέξης Τσίπρας για να σώσει τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενόψει της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διαδίκτυο είχε κατακλυστεί με πληροφορίες πως θα αποπέμψει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Κάποιοι ήθελαν αίμα σε πανελλαδική μετάδοση», επισήμανε στο dailypost.gr στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο φροντίζει με κάθε τρόπο να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τους ακραίους του κόμματός του. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος μας ανέφερε την κίνηση του Κινήματος Αλλαγής να διώξει από τις τάξεις του περιφερειακό στέλεχος το οποίο ανέβασε post με υβριστικό hashtag. «Η αθλιότητα δεν έχει θέση στην πολιτική», τόνισε ο συνομιλητής μας.

Οι υψηλοί τόνοι φέρνουν στην επιφάνεια και τον κυβερνητισμό που διακατέχει αρκετούς από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Τα ενδιαφέροντα του καθένα έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τις πράξεις και τις δηλώσεις του και είναι πλέον σαφές ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου είναι η εξουσία.

Το μόνο που δεν έχουν ακόμη κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανακοινώσουν… πρόωρες εκλογές. Έφτασαν, βέβαια, ένα βήμα πριν προωθώντας το hashtag #Μητσοτάκη παραιτήσου. Πολιτικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για το «τραύμα» που έχει μείνει στο επιτελείο τους Αλέξη Τσίπρα από το Μάτι. Τότε υποχρεώθηκαν να αλλάξουν αναπληρωτή υπουργό, γενικό γραμματέα και αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας. Για μία ακόμη φορά, όμως, μπερδεύουν τα γεγονότα. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το Μάτι, αν και μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως όταν ο κανονικός πρωθυπουργός της χώρας αξιολογήσει την απόδοση όλων των εμπλεκομένων θα υπάρξουν και αντικαταστάσεις.

Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να ακροβατήσει στους ρόλους του σκληρού αρχηγού και του υπεύθυνου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επιθυμία του, όμως, να γίνει γρήγορα ξανά ένοικος Μεγάρου Μαξίμου έρχεται στην επιφάνεια και καλύπτει όλες τις άλλες τακτικές και στρατηγικές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα